Geschiedenis

Historie

De ontwikkeling van een éénmansbedrijf naar een sterke middelgrote onderneming is niet gebaseerd op toeval. Ze is ontstaan door vooraf gepland handelen, met zin voor ondernemen en drie constanten als basis: continuïteit, innovatie, expansie.

Sinds de jaren 50 behoren het doorgeven van knowhow en het uitwisselen van ideeën met klanten standaard tot het programma.

Al vanaf het begin van de jaren 60 werden afzonderlijke producten vervangen door productsystemen. Tegelijkertijd werd het belang van gecertificeerde kwaliteitscontrolesystemen en een beproefd milieumanagementsysteem groter. Sindsdien worden beide systemen overal toegepast.

Mijlpalen

1949 Bernhard Remmers begint op zelfstandige basis een handel in oliën, houtbeschermingsproducten en verven. De firma Bernhard Remmers – Chemische Produkte wordt opgericht in Löningen.
1958 “AIDA Bautenschutz GMBH” wordt opgericht. Dat betekent de start van de eigen productie van bouw- en houtbeschermingsmiddelen.
1959 Bernhard Remmers houdt de eerste scholing voor gespecialiseerde aannemers in zijn woonkamer in Löningen. Reeds van bij het begin zag hij dat het noodzakelijk was om klanten te informeren, te scholen en hen als partners te zien. Dit zou de sleutel tot zijn succes worden.
1960 In het eerste industriegebied van Löningen wordt in de Priggenbusch, later omgedoopt tot Bernhard-Remmers- Straße, het eerste kantoorgebouw opgericht.
1962 Intussen is de onderneming gegroeid en zijn er 70 werknemers in dienst. Het ondernemende echtpaar Remmers lag een gezond en aangenaam werkklimaat nauw aan het hart. Bedrijfsbezoeken, zoals naar het nabijgelegen Museumsdorp Cloppenburg, werden een mooie traditie.
1968 Aida Kiesol wordt door Remmers ontwikkeld en met veel succes op de afdichtingsmarkt geïntroduceerd.
1970 De bedrijfsnaam wordt veranderd in “Remmers Chemie GmbH & Co.” In Nederland opent de eerste buitenlandse dochteronderneming haar deuren: “Remmers Bouwhemie B.V.”, in Hoogeveen. De woonkamer van Bernhard Remmers is reeds lang veel te klein geworden. Het bedrijf biedt nu in het zogenaamde “Kaminraum” regelmatig cursussen en scholingen aan geïnteresseerden.
1977 De vestiging te Heidelberg wordt opgericht als scholings- en handelscentrum voor Zuid-Duitsland.
1978 Onderzoek en Ontwikkeling is de basis voor succesvol werken. In de laboratoria zijn een twintigtal onderzoekers, laboranten en technici aan het werk om nieuwe producten te ontwikkelen.
1980 Verdeling van de productgroepen in de divisies “Bouwbescherming” en “Houtbescherming”.
1989 Een team van inmiddels 500 medewerkers realiseert voor de eerste maal een omzet van 100 miljoen DM. Er wordt steeds meer geïnvesteerd in nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscentra, in milieubescherming en in advies aan klanten.
1991 De houtbeschermingsfirma “Avenarius”, die in 1891 werd opgericht, wordt overgenomen door en geïntegreerd in “Remmers Chemie GmbH & Co.”.
1992 De naam van het bedrijf wordt gewijzigd in “Remmers Baustofftechnik AG”.
1994 Het filiaal in Bad Düben (Leipzig) wordt opgericht. Er komt een TüV-Certificaat voor de kwaliteitscontrolesystemen volgens DIN ISO-Norm 9001 en EN 29001 voor de volledige onderneming.
1996 Oprichting van de huidige Bernhard Remmersacademie – als scholingsinstituut voor aannemers, voorschrijvers en handelaars.
1997 Reorganisatie van de onderneming volgens de voorschriften van de Duitse instituties. Validering van de milieuverklaring volgens EU-Öko-Verordnung voor de productie in Bad Düben. Het Remmersforum in Löningen opent zijn deuren. De firma FTB Restoration, gespecialiseerd in restauratieproducten, wordt opgericht in Ranst (België).
1998 Remmers neemt jaarlijks aan meer dan 20 beurzen in binnen- en buitenland deel, met een overzichtelijke, moderne en informatieve beursstand. De stand is een trefpunt voor een nationaal en internationaal publiek dat bestaat uit klanten en geïnteresseerden.
1990-99 In de jaren 90 vindt er een internationale uitbreiding plaats: verschillende dochterondernemingen worden opgericht, o.a. in België, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, China, Polen, de Baltische Staten, Tsjechië, Frankrijk, Hongarije en Rusland.
2000 Voor de eerste keer wordt de Bernhard Remmersprijs voor bijzondere verwezenlijkingen in de monumentenzorg uitgereikt.
2005 Er wordt een nieuw omzetrecord bereikt: 143 miljoen euro.
2006 Er vindt een reorganisatie plaats met de lancering van een nieuwe huisstijl en een nieuw logo.
2007 FTB Restoration en Remmers België fuseren tot een nieuwe firma, de huidige Remmers BVBA.
2008 Samen sterk – Remmers neemt 3H-Lacke (Hiddenhausen) over.