©
©

Een gezonde leefomgeving

In oude gebouwen is ventilatie van cruciaal belang. Door de juiste balans van isolatie en ventilatie kan je vochtproblemen vermijden en creëer je een gezonde leefomgeving. Een droog gebouw betekent een aangenaam leefklimaat en -comfort.

Het belang van luchtkwaliteit wordt vaak onderschat, ook in oudere gebouwen. Nochtans heeft de kwaliteit van de lucht een grote impact op onze gezondheid.

Schimmelsanering

Door een slechte isolatie en ventilatie creëer je condensatie in een gebouw, wat zorgt voor schimmels. De meest voorkomende oorzaak van schimmelvorming is een verhoogd vochtgehalte in het bouwmateriaal of op het oppervlak. Naast "vochtige muren" als gevolg van onvoldoende bescherming tegen slagregen of "optrekkend" vocht, ligt de oorzaak vaak in een ontoereikende isolatie van oude gebouwen, terwijl de ventilatiesnelheid door structurele veranderingen afneemt.

Schimmels in een gebouw zijn een lastig probleem, die bovendien een gevaar voor de gezondheid vormen. Het is daarom ontzettend belangrijk om schimmels volledig te verwijderen en vervolgens preventief te behandelen. De speciale schimmelsaneersystemen van Remmers zijn geschikt voor elke toepassing en bestrijden niet alleen schimmels achteraf, maar voorkomen bovendien nieuwe schimmelvorming. In slechts enkele stappen is de binnenruimte beschermd tegen vocht en tegelijk ook geïsoleerd waardoor het risico op condensatie is uitgesloten. Op die manier draagt Remmers bij tot een duurzame verbetering van een gezonde leefomgeving in de woning.

Remmers zorgt voor een schimmelsaneersysteem voor elke toepassing. Met de combinatie van iQ-Therm en Power Protect van Remmers zorgt u voor dé ideale oplossing, een gegarandeerd droge en veilige woning.

Radon, een radioactief gas

Veilig voor radon

Radon is een radioactief gas dat wordt gevormd door uranium in de bodem en in gesteentes. Vanuit de ondergrond kan een verhoogde concentratie radongas zich ongemerkt ophopen in om het even welke ruimte: woonhuizen, kantoren, scholen, monumentale gebouwen, enz. De bouwgrond, -materialen en de buitenlucht en het water spelen hierbij een rol.

Radon is, na roken, de belangrijkste oorzaak van longkanker in België. Radon dringt de longen binnen met de lucht die we inademen. Remmers ontwikkelde daarom speciale producten die dienen als waterdichting, maar ook als radondichte afdichting voor oude én nieuwe gebouwen. Schone lucht zorgt voor een gezond binnenklimaat!

Bron: Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle

©