©

Energetisch verbouwen

Dat we nog sneller en nog veel meer woningen in België moeten verduurzamen is een feit. Anders halen we simpelweg de klimaatdoelstellingen niet. Bovendien kampen, zonder verdere verduurzaming, veel eigenaren met onnodig hoge energierekeningen. Nieuwe gebouwen beantwoorden aan de meest recente, energiezuinige criteria. Maar wat met het oude stedelijke erfgoed? Ook bestaande gebouwen kunnen gerenoveerd worden om aan de nieuwste standaarden te voldoen. Remmers biedt hierin volledige ondersteuning ten opzichte van de huidige situatie, plan op maat uitwerken, volledig afgestemd op uw wensen

Energetisch verbouwen is het na-isoleren van een gebouw, zowel binnen als buiten. Door te na-isoleren verkrijg je niet alleen een hogere EPC-waarde, maar verbeter je het beschermd volume van de ruimten in een gebouw. Na-isolatie draagt bij aan energiebesparing en daardoor ook een efficiënter gebruik van energie.

Een goede isolatie is de sleutel tot energiezuinig wonen. De buitenmuren zijn een grote oorzaak van warmteverlies. Het BENOveren van de muren aan de buiten- of binnenkant betekent een belangrijke stap in het BENOvatietraject. Dankzij een goede ventilatie en thermische isolatie kan je het warmteverlies beperken.

©
©

Het is algemeen geweten dat een droge gevel beter isoleert. Een natte wand binnenshuis vormt een zwakke schakel in de schil van de woning, met warmteverlies en een ongezond leefklimaat als gevolg. Een koudebrug komt voor op plaatsen waar de thermische isolatie niet aanwezig is, of verkeerd is aangebracht. Vochtbestrijding is dus de boodschap.

Beter en slimmer BENOveren resulteert in tal van voordelen op energetisch vlak:

  • Lagere energierekening
  • Vermindering van warmteverlies in het gebouw
  • Verminderde CO2-uitstoot
  • Hogere gebouwwaarde door beter energielabel
  • Verhoogd comfort: minder tocht en geluidsoverlast
  • Aangenamer binnenklimaat door een hogere en meer constante oppervlaktetemperatuur
  • Gezondere leefomgeving

Kortom, door te BENOveren bewijs je het milieu, jezelf, je gezondheid en je portemonnee een dienst.

Na-isolatie van gevels

De isolatie van een gevel vormt een belangrijke stap in het ideale BENOvatietraject. Onvoldoende geïsoleerde buitenmuren zorgen voor warmteverlies.

Een gevel na-isoleren kan op meerdere manieren. Zo kan je de buitenmuren van een gebouw isoleren aan de buitenkant. Dit is bouwfysisch de beste oplossing, maar niet altijd mogelijk (bijvoorbeeld bij beschermde gevels). Door het aanbrengen van extra isolatiemateriaal langs buitenzijde worden koudebruggen voorkomen.

Een andere mogelijkheid is isoleren aan binnenzijde. Het grote voordeel van binnenisolatie is dat het geen effect heeft op de esthetische waarde van de buitengevel. Daarom is deze optie een van de meest gekozen oplossing bij oude en monumentale gebouwen.