©

Ons bedrijf

Van een eenmanszaak naar een sterk middelgroot bedrijf

Wij dragen onze kernwaarden hoog in het vaandel

De Remmers groep werd in 1949 opgericht door Bernhard Remmers en is ook nu nog een onafhankelijk familiebedrijf. Remmers is een specialist in de productie van de bouwchemische producten, houtverven en -lakken en industriële lakken. Het bedrijf telt ongeveer 1.500 hoogopgeleide werknemers, meer dan 400 probleemoplossende productsystemen en een decennialange ervaring in de belangrijkste competentiedomeinen in onze sector.

Wij bieden een reële meerwaarde in de samenwerking met nationale en internationale partners. Wanneer het gaat om veilige en betrouwbare systemen, een competente expertise en een service op maat van de klant, is Remmers de absolute marktleider.

©

Partnerships in een internationaal netwerk

Grenzeloos denken - grenzeloos handelen

Vanuit Duitsland naar de hele wereld. Wij zijn actief in een sector waarin de markten alsmaar mondialer worden, klanten en zakelijke partners zich steeds meer op internationale markten richten en product- en projecteisen al lang niet meer gebonden zijn aan landsgrenzen. Remmers heeft dit potentieel vroeg ontdekt.

Vandaag de dag werken wij al met een steeds groter wordend exportaandeel van meer dan 35% in meer dan 30 landen in Europa. Met onze expertise, productoplossingen en dienstverlening volgen we onze klanten tot in hun woonplaats en hun werkplek.

Meer kennis betekent betere prestaties

De Remmers-groep is actief op veel verschillende markten. Onze producten variëren van gebouw-, hout- en bodembescherming tot industriële laksystemen. Onze klanten zijn onder meer ambachtslieden, planners, beroepsorganisaties, en ook opdrachtgevers. Ons productgamma gaat van een individuele producttoepassing tot het volledige ontwerp en realisatie van een bouwproject of een industriële lakstraat.

Wij slagen erin om aan die complexe eisen te voldoen door competentieteams te vormen: Kennisuitwisseling en -overdracht met de Bernhard Remmers Academie. Geïntegreerde projectbusiness met de Remmers technische planning. Analyses en certificeringen met het Bernhard Remmers Instituut voor Analytics. En natuurlijk product- en systeemoplossingen onder het overkoepelend merk Remmers.

De Bernhard Remmers Academie werd in het leven geroepen als een gezamenlijk initiatief van de beroepsvereniging, de Duitse Stichting voor Monumentenzorg en de stichter van ons bedrijf Bernhard Remmers. Met de innovatieve opleidingsconcepten die steeds zijn afgestemd op de actuele normen en voorschriften en met de unieke kans om winstgevende netwerken op te bouwen bieden wij onze klanten een echte toegevoegde waarde – kennis rendeert. Kennis creëert netwerken. Kennis creëert waarde.

Speciaal bij grote projecten spelen, naast betrouwbare product- en systeemoplossingen, ook andere factoren een doorslaggevende rol. Onze hooggekwalificeerde medewerkers van de Remmers technische planning staan steeds ter beschikking voor deskundige analyse, advies en ontwerp tot de uiteindelijke realisatie van projecten. Daarbij houden we natuurlijk rekening met de geldende nationale en internationale voorschriften, en met de individuele eisen van elke klant.

Een onafhankelijk, geaccrediteerd laboratoriumbedrijf staat garant voor een absolute neutraliteit bij het uitvoeren van analyses en certificeringen. De analytische diensten en moderne onderzoeksmethoden van het BRIfA omvatten onder meer de sectoren hout, minerale bouwmaterialen, coatings, verven en lakken. Ook opdrachtgevers kunnen zeer uiteenlopend zijn, gaande van particulieren, architecten, verwerkingsbedrijven of openbare instellingen.

Innovatieve ideeën zetten wij om in praktijkoplossingen

Om echt innovatieve en marktgerichte oplossingen te kunnen bieden, stellen wij meer dan 80 deskundigen tewerk in onze R&D-afdelingen. Hier komt het erop aan elke dag toekomstgerichte, milieuvriendelijke en duurzame productsystemen te ontwikkelen: voor het beveiligen en langdurig beschermen van constructies, gebouwen en oppervlakken.

Onze competence centers op hun beurt beschikken over de meest moderne machines en apparatuur, waardoor ze in staat zijn om simulaties van het volledige productieproces onder reële omstandigheden te maken. In het technologiecenter zijn ook faciliteiten voor klanten, service en opleidingen geïntegreerd, wat een optimale klantgerichtheid mogelijk maakt.

Bouwen, renoveren en repareren zijn al van bij de oprichting van het bedrijf de kerncompetenties van Remmers. Daarbij zijn de eisen en toepassingsgebieden bijzonder complex. We zijn volledig vertrouwde met de nationale en internationale normen en voorschriften, en gebruiken onze jarenlange expertise om de waarde van gebouwen te beschermen en te behouden.

Speciaal in commerciële gebouwen en op oppervlakken met een zware belasting is een optimale kwaliteit van de vloer een doorslaggevende factor. Vooral met betrekking tot de veiligheid en gezondheid van werknemers en een lange levensduur mogen geen compromissen worden gemaakt. Remmers biedt tal van oplossingen voor bescherming en decoratie.

Het natuurlijke materiaal hout speelt in de leef- en werkomgeving van vele klanten een centrale rol. Remmers heeft zich bij alle producten en systemen al van in het begin tot doel gesteld om hout als bouwmateriaal een natuurlijke bescherming te geven. Onder de vorm van hoogwaardige coatingsystemen ontwikkelen we vandaag de dag een uitgebreid gamma beschermende en decoratieve oplossingen.

Wanneer de Europese marktleider in bouwchemische producten nieuwe competentiedomeinen inneemt en hooggekwalificeerde deskundigen in de industriële coatingtechnologie aan zich bindt, ontstaat een ongeëvenaarde, toekomstgerichte combinatie. Nauwkeurig aangepaste instellingen werken we in overleg met onze klanten en met ondersteuning van hooggekwalificeerde deskundigen op het gebied van toepassingen en droging uit.

Logistieke concepten, die al van invloed zijn in de productie

Omdat kwaliteit ook snel beschikbaar moet zijn

Omwille van de sterke groei en de alsmaar hoger wordende eisen van onze klanten heeft Remmers de geïntegreerde logistiek tot een kerncompetentie van ons bedrijf gemaakt. Alle processen, vanaf de aankoop van grondstoffen, de productie en opslag, tot de distributie worden voortdurend geoptimaliseerd en op elkaar afgestemd. Het resultaat is een concept dat de levering van individueel bestelde en vervaardigde producten mogelijk maakt, ongeacht waar de klant zich bevindt, en binnen de kortst mogelijke tijd. In het nieuwe, geïntegreerde logistieke concept worden alle processen geoptimaliseerd en afgestemd op een toekomstige groei in volume. Met het voor onze sector unieke 24 uur-logistiek concept (minder dan 24 uur tussen de ontvangst van de bestelling en de levering) zijn we al bijzonder succesvol in Duitsland en in de buurlanden. Deze voorsprong gaan we ook in Europa continu uitbouwen.

©
©

Service op maat van de klant

Ondersteuning van mensen, voor mensen

Efficiënte beslissingsprocessen, korte levertijden en klantgericht denken zijn de troeven van onze service. Met meer dan 400 deskundige vertegenwoordigers en application engineers over heel Europa beschikt Remmers over het meest verspreide netwerk voor deskundig advies ter plaatse.

De serviceteams beschikken over een jarenlange ervaring en zijn speciaal opgeleid om te kunnen beantwoorden aan de behoeften van klanten en markten. Wij vertrouwen op de samenwerking tussen mensen en zoeken steeds naar partnerships op lange termijn, zowel met ambachtslieden als planners, zowel voor een technische als een specifieke ondersteuning. Wij geven integraal advies over het gebruik van het product, conceptplanning, wet- en regelgeving, technologische innovaties en nieuwe designtrends.

De geschiedenis van ons bedrijf

Alles is begonnen in een tochtige garage. Terwijl Duitsland in de naoorlogse periode in opbouw is, sticht Bernhard Remmers zijn bedrijf in Löningen in Nedersaksen. Vanaf het begin zoekt hij naar het persoonlijke gesprek met klanten en leveranciers, detecteert hij vroeg problemen in de bouw en bouwt hij zijn firma langzaam maar zeker uit tot een internationaal bedrijf met vestigingen in heel Europa.