©
©

Industriële vloeren voor de voedingssector

©

Solide en sterke industrievloeren

Eén van de meest veeleisende industriële sectoren voor vloeren is de voedselverwerkende industrie. Naast mechanische en chemische belasting, vormen ook hoog oplopende temperaturen vaak een probleem. Dit alles moet in overeenstemming zijn met de vereiste en wettelijke hygiënevoorschriften.

  • HACCP geschiktheidscertificaat
  • Extreem hoge weerstand
  • Temperatuursbestendigheid tot 130°C
  • Antislip afwerking mogelijk
  • Testrapport „Survival Listeria monocytogenes“
  • Naadloos, vloeistofdicht en veilig

©

Voor productiehallen en opslagruimtes

PU-beton coatingvloer voor zware belasting

De PU-betonsystemen van Remmers zijn de perfecte oplossing voor alle afdelingen waar de vloer onderhevig is aan enorme thermische, chemische en mechanische belastingen en dus een extreem hoge weerstand moet hebben.

Dankzij het ruime aanbod en de flexibiliteit van deze systemen kan er rekening gehouden worden met de meest uiteenlopende belastingen in de voedselverwerkingsindustrie. Zo kan het oppervlak van de vloer bijvoorbeeld met instrooimaterialen gestructureerd worden om een slipweerstand te verkrijgen die aan de geldende richtlijnen voldoet.

Voor magazijnen, gangen, laboratoria en meer

Epoxy coatingvloer voor matige belasting

Niet alle vloeren in de voedingsindustrie moeten bestand zijn tegen hoge temperaturen of extreme mechanische belastingen. Ruimtes zoals gangen, laboratoria, magazijnen of sommige afwerkingsafdelingen hebben vaak een vloer nodig die getest en gecertificeerd is voor gebruik in de voedingsindustrie.

Hiervoor worden al jarenlang met succes producten en systemen op basis van epoxyhars ingezet. Deze betaalbare systemen met een combinatie van speciale bindmiddelen en aangepaste vulstoffen kunnen voor een verscheidenheid aan toepassingsgebieden worden samengesteld.

©
©

Voor bakkers en pattisiers is een hygiënische werkvloer strikt noodzakelijk. Zo moet de vloer ook bestand zijn tegen hoog oplopende temperaturen bij het bakken van brood.

Hygiëne is heel belangrijk in slagerijen en vishandels. Er worden immers rauw vlees, vis, organen en botten verwerkt. Bovendien moeten de vloeren bestand zijn tegen agressieve reinigingsmiddelen.

Bent u een producent van bier, wijn of andere dranken? Dan moet uw vloer voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Een vloeistofdichte vloer is noodzakelijk bij de productie van dranken.

De vloer van een grootkeuken, brasserie of restaurant moet voldoen aan strenge hygiënische voorschriften. Hiervoor is het makkelijk reinigen van de grootkeuken vloer van groot belang. Bovendien kan het snel glad worden, waardoor een antislip coating nodig is.