Drankenindustrie

Kwalitatieve industriële vloeren voor de drankenindustrie

In de voeding- en drankenindustrie is de vraag naar naadloze en hittebestendige industriële vloeren hoog. Waarom? Omdat industriële vloeren moeten voldoen aan belangrijke voorwaarden inzake hygiëne, mechanische bestendigheid en zuur- en vochtresistentie. Dit principe geldt zeker voor de drankenindustrie zoals brouwerijen, distillerijen of koffiebranderijen, waar de vloerbekleding bestand moet zijn tegen temperaturen tot 120 °C.

Geen wonder dat de PU-beton vloersystemen van Remmers reeds terug te vinden zijn in bedrijven waar alcoholische en non-alcoholische dranken worden geproduceerd. Onze partners kunnen er steeds op vertrouwen dat de vloeren dankzij de kennis en ervaring van Remmers voldoen aan de strengste hygiëne- en veiligheidscriteria, waaronder de HACCP-normen.

Specifieke wensen of eisen? Al onze kunstharsvloeren worden volledig op maat gemaakt. Bovendien heeft u de keuze uit een rijk kleurenassortiment.

©

Vloeren zonder zorgen

Erkende partners in heel Europa

Voor de plaatsing van onze gietvloeren doen we beroep op een uitgebreid netwerk aan erkende partners binnen heel Europa. Succes gegarandeerd!

Oplossingen op maat

Vloeren voor de levensmiddelenindustrie moeten aan een groot aantal eisen voldoen. Remmers systemen bieden oplossingen op maat met alle vereiste eigenschappen.

HACCP conform

HACCP is van essentieel belang voor de voedingsindustrie. Deze normen waarborgen de voedselveiligheid door het identificeren en beheersen van mogelijke gevaren in het productieproces.

Robuust en slijtvast

De HACCP vloercoatings van Remmers zijn ontwikkeld om meest zware mechanische, chemische en thermische belastingen te weerstaan in elke sector van de voedings- en drankenindustrie.

Vloeren voor de drankenindustrie

Gezien de aanzienlijke consumptie van zowel alcoholische als non-alcoholische dranken wereldwijd, is het essentieel dat de drankenindustrie investeert in hoogwaardige vloeren die voldoen aan de specifieke eisen van hygiëne, veiligheid en duurzaamheid. De vloer moet gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren zijn om te voldoen aan de strenge hygiënenormen die gelden in de voedingsindustrie. Een slipvrije vloer is essentieel om ongelukken te voorkomen, vooral in omgevingen waar vloeistoffen kunnen morsen.


Een natte ondergrond en een wisselende temperatuurbelasting zijn slechts twee eisen waarmee rekening moet worden gehouden bij de planning. De juiste helling en de installatie van geschikte goten en afvoeren dienen om de belastingen doelgericht af te voeren. Ook de juiste keuze van slipweerstand en verdringingsfactor zijn belangrijk om veilig vorkheftruck- en voetgangersverkeer te garanderen. De vloer is een essentieel onderdeel van kwaliteit en productiviteit. Remmers PU-betonsystemen kunnen in diverse slipweerstands- en verdringingsklassen worden uitgevoerd en bieden alle eigenschappen die nodig zijn voor een veilige vloer in de drankenproductie en -botteling.

©

Laat u inspireren

Brouwerij Dilewyns - Vicaris uit Dendermonde (België) heeft met volle overtuiging gekozen voor ons vloersysteem! In een brouwerijomgeving waar precisie en kwaliteit centraal staan, is een stevige vloer van essentieel belang. Ons vloersysteem biedt niet alleen de nodige thermische, chemische en mechanische bestendigheid, maar straalt ook vakmanschap en karakter uit - net als de bieren van Brouwerij Vicaris.

Ook de bekende brouwerij Het Anker in Mechelen (België) koos voor een sterke vloer van Remmers. Meer nog: ze combineerden een PU-betonvloer in de ruimtes waar een hoge thermische maar ook chemische bestendigheid noodzakelijk was, met een epoxyvloer in hun labo's. Samen zetten we de perfecte basis neer voor het brouwen van heerlijke ambachtelijke bieren, zonder zorgen over de vloer!

United Soft Drinks (Nederland), producent van frisdranken, siropen, sportdranken en mineraalwater, mogen we met enige fierheid aan ons lijstje van referenties toevoegen. Voor hun productieomgeving, waar onder andere het bekende AA Drink wordt geproduceerd, kozen zij voor de stabiliteit en robuustheid van een Remmers Crete PU-betonvloer.

Vereisten voor HACCP vloeren

Perfect aangepast voor elk onderdeel van de voedingsindustrie

 • Chemische bestendigheid
 • Voedselveilig volgens HACCP
 • Minimale productieonderbreking
 • Reiniging en onderhoud
 • Instelbare slipweerstand
 • Temperatuurbestendig
 • Mechanische belastbaarheid
©

De voordelen van Remmers Crete

De perfecte vloer voor de drankenindustrie
 • HACCP conform
 • Voedselveilig
 • Bestand tegen hoge temperaturen
 • Bestand tegen chemicaliën en agressieve reinigingsmiddelen
 • Uitstekende weerstand & mechanische bestendigheid
 • Geur- en smaakneutraal
 • Duurzaam
 • Diverse antislip coatings mogelijk
 • Naadloos
©

Verschillende toepassingen

De Remmers vloercoatingsystemen voor de levensmiddelenindustrie zijn fysiologisch onschadelijk, slipvast, temperatuurbestendig, voegloos en onderhoudsarm. Daarnaast zijn ze emissiearm volgens de richtlijnen van de Commissie voor de sanitaire Beoordeling van voor de Bouw bestemde producten (AgBB). In combinatie met een excellente bestendigheid tegen verschillende agressieve bestanddelen van levensmiddelen, voldoen Remmers vloercoatings ideaal aan alle eisen gesteld aan vloercoatings in de levensmiddelenindustrie.

Vragen of advies?

Wij adviseren u graag!

Vlaanderen & Wallonië

Account Manager Flooring

Wilfried Smolders

wilfried.smolders@remmers.be +32 (0)472 11 06 40
Noord-West Nederland

Account Manager Flooring

Rob Vlegels

r.vlegels@remmersbv.nl +31 (0)6 53 75 66 94
Noord-Oost Nederland

Account Manager Flooring

Freek Heersping

f.heersping@remmersbv.nl +31 (0)6 22 52 39 00
Zuid Nederland

Account Manager Flooring

Marc Hogema

m.hogema@remmersbv.nl +31 (0)6 53 14 85 92

Industrievloer laten plaatsen zonder zorgen?

Vraag hier uw gratis offerte aan bij één van onze erkende partners!

Klik hier

©