Uw zoekresultaten

  Alle filters weergeven

Weergave:

4 referentie(s) gevonden

Referentie

Categorie

Beschrijving

Referentie

Stadhuis Gent, Gent (BE)

Gand

Categorie

Houtbescherming, brandvertraging, houtrenovatie

Beschrijving

Het dak van het gebouw vertoonde enige schade. Daarom werd de houten constructie vernieuwd en werden beschadigde balken vervangen. Om het op lange termijn te beschermen tegen milieu-invloeden, wespenschade, blauwschimmel en rot, werd het behandeld met HK Lazuur.

Referentie

Brouwerij Delft, Delft (NL)

Delft

Categorie

Afdichting

Beschrijving

Tijdens de bouwwerkzaamheden werden in de kelder onder de brouwerij delen van een oude metselwerkmuur ontdekt, die ooit deel uitmaakte van een kloostercomplex. Opdrachtgever en ontwerpers besloten samen om het goed bewaarde en door en door decoratieve metselwerk in het bestaande bouwconcept te integreren en zo te behouden. Daartoe moest het metselwerk in het plintbereik worden afgedicht en tegen opstijgend vocht worden beschermd.

Categorie

Lakken & beitsen

Beschrijving

In het nieuwe DCM-hoofdkantoor in Grobbendonk werd een grote hoeveelheid hout gebruikt. De houten oppervlakken moesten in de binnenhuisarchitectuur van het gebouw worden geïntegreerd en tegen slijtage worden beschermd. Daarom werden bij de verwerking lakken met natuurlijk effect gebruikt, die de natuurlijke uitstraling van het hout behouden en tegelijkertijd een hoge krasvastheid hebben.

Categorie

Gevelbescherming, Onderhoud en behoud monumenten

Beschrijving

De voorgevel van het museum vertoonde tekenen van zware vervuiling. Emissies van het wegverkeer en de industrie leidden ook tot de opslag van zware metalen zoals lood en nikkel. Deze moesten worden verwijderd zonder de gevel te beschadigen, b.v. door waterdruk, en zonder dat de emissies vrijkwamen. Het product Clean Galena drong door tot de diepste poriën van natuurstenen ornamenten en gevels. Vervolgens werd op de nodige plaatsen een speciaal verstevigingsmiddel gebruikt voor de versteviging van de stenen.