Uw zoekresultaten

  Alle filters weergeven

Weergave:

20 referentie(s) gevonden

Referentie

Categorie

Beschrijving

Categorie

Conservering en reiniging

Beschrijving

De grote brand in de kathedraal heeft een zware tol geëist van het natuurstenen metselwerk. Roet en vrijgekomen verontreinigende stoffen hebben zich op en in de muren genesteld en tasten de muren aan. Voor de reiniging werd een oplosmiddelvrije, filmbindende peel-off pasta aangebracht, die de vervuiling bindt. Door de gevormde laag af te pellen worden de vervuilende deeltjes uit het metselwerk verwijderd.

Categorie

Houtverven

Beschrijving

Om het houten bijgebouw van deze privéwoning in de toekomst te beschermen tegen vocht en schimmel, werd een coating van Induline GW-310 aangebracht.

Referentie

Sint-Baafskathedraal, Gent

Gent

Categorie

Waterdicht maken en renoveren van gebouwen

Beschrijving

Bij de renovatiewerkzaamheden aan de crypte werd vooral aandacht besteed aan de afdichting van de ruimte, die zich volledig onder de grond bevindt. Het doel van deze maatregel was het metselwerk zo goed mogelijk te beschermen tegen binnendringend vocht en zo de daarin aanwezige kunstvoorwerpen te beschermen tegen vernietiging. De universele waterdichting MB 2K werd gebruikt om alle onderdelen die in contact komen met de grond zo goed mogelijk te beschermen tegen het binnendringen van vocht.

Referentie

Stadhuis Gent, Gent

Gent

Categorie

Houtbescherming, brandbescherming en hout

Beschrijving

Het dak van het gebouw vertoonde enige schade. Daarom werd de houten constructie vernieuwd en werden beschadigde balken vervangen. Om het op lange termijn te beschermen tegen milieu-invloeden, wespenschade, blauwschimmel en rot, werd het behandeld met HK Lazuur.

Referentie

Colonne de Juillet, Parijs

Paris

Categorie

Gevelbescherming en -renovatie

Beschrijving

De muur aan de binnenkant van de zuil was zwaar bevuild. Aangezien de zalen toegankelijk moeten worden gemaakt voor het publiek, was een restauratie of reiniging van de muren noodzakelijk. Vanwege de vele decoraties, verhogingen en beeldhouwwerken op de muren werd een afpelbare pasta gebruikt.

Categorie

Vloercoatings

Beschrijving

De vloer werd zo geconstrueerd dat de typische piepgeluiden van autobanden konden worden geneutraliseerd. Om de vloer zo veerkrachtig mogelijk te maken, werden twee producten gebruikt als primer voordat de toplaag werd aangebracht. De gebruikte producten vielen op door hun hoge mechanische belastbaarheid, goede hechting en antislipoppervlak - ideaal voor gebruik in de ondergrondse parkeergarage.

Categorie

Houtverven

Beschrijving

De structurele gevel van de gebouwen is gemaakt van bilingahout. Dit moest doeltreffend worden beschermd tegen vocht, blauwschimmel, wespenschade, schimmel en algen. Er moest echter een product op waterbasis worden gebruikt, dat rechtstreeks in de fabriek via een drukleiding werd aangebracht.

Categorie

Industriële vloersystemen, Vloercoatings

Beschrijving

De bestaande epoxy gietvloer in het verkeersgedeelte van de gevangenis vertoonde tekenen van slijtage, zoals scheuren en slijtage. De scheuren werden gerepareerd met een epoxyvuller, diamant geschuurd, de vloer aangebracht met Epoxy Flex PG en geschilderd met Pur Aqua Color Top M mat gepigmenteerd. De vloer is zowel mechanisch als chemisch bestendig.

Referentie

De Schoolkerk, Garmerwolde

Garmerwolde

Categorie

Houtcoatings voor ramen en houten elementen

Beschrijving

Het nieuwe receptiegebouw naast de schoolkerk heeft een groot raamfront. De raamkozijnen werden behandeld met vernissen met natuurlijk effect om de natuurlijke uitstraling van het Accoya-hout voor lange tijd te waarborgen en het te beschermen tegen weersinvloeden. De muren in het interieur werden behandeld met Remmers Interieur Beits. Dit wordt aanbevolen voor vochtige ruimten, zoals onder meer badkamers en keukens, en is dus ideaal voor het receptiegebouw, aangezien het ook als café wordt gebruikt.

Referentie

Brouwerij Delft, Delft

Delft

Categorie

Waterdicht maken en renoveren van gebouwen

Beschrijving

Tijdens de bouwwerkzaamheden werden in de kelder onder de brouwerij delen van een oude metselwerkmuur ontdekt, die ooit deel uitmaakte van een kloostercomplex. Opdrachtgever en ontwerpers besloten samen om het goed bewaarde en door en door decoratieve metselwerk in het bestaande bouwconcept te integreren en zo te behouden. Daartoe moest het metselwerk in het plintbereik worden afgedicht en tegen opstijgend vocht worden beschermd.

Referentie

DCM, Grobbendonk

Grobbendonk

Categorie

Houtcoatings/ Lakken en satijnen

Beschrijving

In het nieuwe DCM-hoofdkantoor in Grobbendonk werd een grote hoeveelheid hout gebruikt. De houten oppervlakken moesten in de binnenhuisarchitectuur van het gebouw worden geïntegreerd en tegen slijtage worden beschermd. Daarom werden bij de verwerking lakken met natuurlijk effect gebruikt, die de natuurlijke uitstraling van het hout behouden en tegelijkertijd een hoge krasvastheid hebben.

Categorie

Gevelbescherming en -renovatie, Conservering en reiniging

Beschrijving

De voorgevel van het museum vertoonde tekenen van zware vervuiling. Emissies van het wegverkeer en de industrie leidden ook tot de opslag van zware metalen zoals lood en nikkel. Deze moesten worden verwijderd zonder de gevel te beschadigen, b.v. door waterdruk, en zonder dat de emissies vrijkwamen. Het product Clean Galena drong door tot de diepste poriën van natuurstenen ornamenten en gevels. Vervolgens werd op de nodige plaatsen een speciaal verstevigingsmiddel gebruikt voor de versteviging van de stenen.

Categorie

Houtcoatings voor ramen en houten elementen

Beschrijving

De locatie van het pand was voor de klant aantrekkelijk genoeg om het te kopen, maar de rustieke uitstraling paste niet bij zijn stijl. Wat volgde was een algehele opknapbeurt van het hele gebouw. Het resultaat was een licht woonhuis met veel lichte en houten elementen. Om het hout ook in de toekomst te kunnen bewonderen, werden ze behandeld met Remmers Natuureffectlakken. Deze garanderen dat het beschermd is en zijn natuurlijke uitstraling niet verliest.

Categorie

Houtverven

Beschrijving

De wooneenheden zijn aan de buitenkant bekleed met kruislings gelamineerd hout. Om het hout te beschermen en het uitzicht van de flats zo lang mogelijk te behouden, is een coating op waterbasis aangebracht. Deze beschermt de houten gevels van de flats tegen vocht, blauwschimmels, rot, schimmel en algen. Bovendien biedt een verhoogd gehalte aan vaste stof bescherming tegen aantasting door wespen.

Referentie

Parking Leopold, Antwerpen

Antwerpen

Categorie

Vloer- en wandsystemen voor parkeergarages, Vloercoatings

Beschrijving

De gloednieuwe ondergrondse parkeergarage bestaat uit drie niveaus. Het eerste niveau is gereserveerd voor de residentiële bewoners. De twee andere niveaus worden nu geëxploiteerd door een particulier parkeerbedrijf. Aangezien dit een nieuwbouwproject was, was er geen sprake van eerdere schade. Het nieuwe parkeerdek werd voorzien van drie lagen Remmers Epoxy HB Color: een hoogwaardige gepigmenteerde epoxycoating die zwaar belastbaar en chemisch resistent is.

Referentie

La Seine Musicale, Boulogne-Billancourt

Boulogne-Billancourt

Categorie

Houtverven

Beschrijving

De sensationele constructie van honingraatwanden werd samengesteld uit stukken naaldhout. Het houtwerk moest visueel tot zijn recht komen en duurzaam worden beschermd.

Referentie

Leidsche Rijn Centrum, Utrecht

Utrecht

Categorie

Waterdicht maken en renoveren van gebouwen

Beschrijving

De nieuwe gebouwen van Leidsche Rijn Centrum moesten worden afgedicht tegen het binnendringen van vocht. Grote oppervlakten moesten in korte tijd worden afgewerkt. Per dag werden op de bouwplaats 50-60 eenheden MB 2K verwerkt. Aan het einde van de werkzaamheden waren ca. 5 km felsnaden, 1,5 km gietnaden en ca. 4.000 conusvoegen behandeld.

Referentie

Gaubius kantoorcomplex, Leiden

Leiden

Categorie

Houtverven

Beschrijving

De inrichting van de kantoor- en administratiekamers moet gestalte geven aan het idee van vooruitgang. De geaccentueerde kleuren van de trappen waren allesbepalend voor de sfeer.