©

Hoe [eco] ben jij?

Induline LW-722 [eco] op basis van hernieuwbare grondstoffen

Grondstoffen sparen dankzij biomassabalans-benadering

De fossiele grondstoffen op onze aarde zijn beperkt. Het thema duurzaamheid speelt meer en meer een grotere rol in productieprocessen. Bij de ontwikkeling van de nieuwe Induline LW-722 [eco] gaat Remmers al aan het begin van de waardeketen van het product van start: met de biomassabalans-benadering, die de verantwoordelijkheid van de onderneming m.b.t. duurzaamheid, kwaliteit en marktconforme kosten verenigt.

Bijkomend voordeel: hoe meer liters Induline LW-722 [eco] op basis van biomassa bindmiddel worden aangevraagd en geproduceerd, des te meer fossiele brandstoffen aan het begin van het productieproces door biomassa worden vervangen – de balans blijft daardoor altijd in evenwicht. Dit principe is vergelijkbaar met groene stroom waarbij de gebruikers door hun bewuste keuze voor duurzame producten mee bouwen aan een duurzame toekomst.

Bij de productie van een 20 liter verpakking Induline LW-722 [eco] wordt, in vergelijking met een conventionele lak, ongeveer 4 liter ruwe olie bespaart.
Met de ontwikkeling van Induline LW-722 [eco] zet Remmers een grote stap op weg naar een "groene toekomst". Door het gebruik van bindmiddel op basis van biomassa, blijven er niet enkel meer fossiele brandstoffen over voor de volgende generaties maar wordt ook de uitstoot van broeikasgassen gereduceerd. Wie kiest voor Induline LW-722 [eco] beschermt niet enkel zijn hout-alu ramen, maar denkt daarbij ook aan het milieu!

©

Bij de productie van 1.000 liter Induline LW-722 [eco] wordt bovendien ongeveer net zo veel CO₂ bespaard, als vrijkomt bij een vlucht van Parijs naar Moskou.
Door het gebruik van bindmiddel op basis van biomassa in plaats van conventioneel bindmiddel, wordt per 1.000 liter Induline LW-722 [eco] net zo veel CObespaard, als vrijkomt bij een vlucht van 2.500 km. Dit komt overeen met een afstand van Moskou naar Parijs (2.488 km).

Induline LW-722 [eco]

Een duurzame bescherming voor ramen met zo min mogelijk fossiele brandstoffen

Klaar voor duurzaam bouwen

DGnB, LEED, BNB & Co.

Induline LW-722 [eco] heeft uitstekende milieueigenschappen die ook bijdragen aan een gezond leefklimaat. Certificering volgens RAL ZU 12a "Blauwe Engel" is reeds aangevraagd. Daarom staat niets het gebruik ervan in duurzaam bouwen (bv. DGnB) in de weg. Een overzicht vindt u in ons duurzaamheidsblad.

Induline LW-722 [eco]

- Bindmiddel op basis van biomassa

- Voor de productie van het bindmiddel werden 100% van de fossiele brandstoffen door duurzame grondstoffen vervangen.

- Goed verloop

- Geen blocking (Conform richtlijn HO.03)

- UV- en kleurbestendig

- Vermindert vergeling van de ondergrond

- Aangenaam aanvoelen

Naar het product