• ©

  Industriële magazijnvloeren

  Bestand tegen de meest zware belastingen

 • ©

  Industriële magazijnvloeren

  Bestand tegen de meest zware belastingen

 • ©

  Industriële magazijnvloeren

  Bestand tegen de meest zware belastingen

Toepassingsgebieden

Automobielindustrie/werktuigbouw: mechanisch belastbaar en slijtvast

De eisen aan vloercoatingsystemen in de automobielindustrie, in de werktuigbouw en de toeleveranciers hiervan zijn veelvoudig. Daarbij komt de mechanische belastbaarheid in deze zones vaak op de eerste plaats. De hier gebruikte zware machines en installaties oefenen punt- en vlakbelasting uit op de ondergrond. Ongeschikte vloercoatings kunnen hierbij onder druk sterk beschadigen en hun werking verliezen!

Elektronische industrie: elektrostatisch afleidend en geschikt voor ESD

In de elektronische industrie spelen de juiste, voor ESD geschikte, vloercoatings een belangrijke rol. Elektrostatische opladingen vormen een alomtegenwoordig probleem en kunnen op verschillende manieren tot uiting komen. Met de hoogwaardige vloeren van Remmers wordt de elektrostatische oplading van mens en machines verhinderd.

Chemische industrie: vloeistofdicht en chemicaliënbestendig

In de chemische en farmaceutische industrie worden als gevolg van het productieproces vele agressieve stoffen gebruikt. Remmers ontwikkelde hiervoor vloersysteemoplossingen die niet alleen een extreem hoge chemicaliënbestendigheid hebben, maar tegelijk vloeistofdicht, scheuroverbruggend, berijdbaar en heel goed bestand zijn tegen mechanische belastingen. Zelfs bij extreme vochtigheid kan gekozen worden voor een antislip systeem, zodat ook op lange termijn de hoogste veiligheid gegarandeerd kan worden.

Hoogwaardig, duurzaam & individueel

Het begrip industrievloer is een verzamelwoord voor vloeren met een veelzijdig gebruik. Alle vloeren die niet voor woningen of straten worden gebruikt worden tot industrievloeren gerekend, bijvoorbeeld de vloer in uw opslagmagazijn of transporthal. Ze moeten sterk genoeg zijn, maar ook langdurig bestand zijn tegen zo veel mogelijk soorten belastingen én daarbij een minimum aan onderhoud en reparatie vereisen.

De belasting van vloeren in fabriekshallen, productieruimtes of opslagzones verloopt via vlak- of puntlasten van opgeslagen goederen, opbergplanken, containers en wielbelasting zoals van vorkheftrucks en andere voertuigen. Een belastingsoort die vooral bij magazijnvloeren naar voren springt, is de mechanische belasting van het vloeroppervlak. Volgens de belangrijkste inwerkingstypen onderscheidt men een aantal soorten belasting:

 • Rolslijtage (voertuigen met relatief harde banden)
 • Sleepslijtage (bijvoorbeeld voetgangers, voertuigen met zachte banden, slepen van goederen)
 • Stootslijtage (bijvoorbeeld neerzetten van goederen, rijden over voegranden en oneffenheden van de vloer met voertuigen met harde banden)

De in praktijk optredende belasting is meestal een combinatie van deze drie. Met een Remmers vloer bent u zeker van een hoogwaardige afwerking en een duurzame bescherming tegen elk van deze belastingen.

Ook voor uw kantoren heeft Remmers de correcte oplossing: gaat u voor een designvloer met metallic afwerking, of een strakke en geluiddempende vloeroplossing? U hebt de keuze!

Andere toepassingen

©

Brochure Whisperflooor

Laat u inspireren!