©
Onderwerp: Houtbescherming

Nieuwe maatstaf voor dekkende coatings

maandag, 25.02.2019

De nieuwe Induline DW-601 Aqua-Stopp

Iets degelijks nog beter maken. Dat was de instelling bij Remmers voor het product Induline DW-601 Aqua Stopp, een lak voor ramen en deuren. De hoge beschermingsgraad tegen vocht bleef behouden en de performantie in vele andere eigenschappen werd gevoelig geoptimaliseerd. De nadruk bij de productie lag op veiligheid en snelheid.

Raamfabrikanten vertrouwen op Induline DW-601 Aqua Stopp als betrouwbare lak voor houten bouwonderdelen zoals ramen en deuren. Het product staat al jarenlang gekend om zijn hoge beschermingsgraad tegen vocht: door de Aqua Stopp-technologie worden de lak en het substraat van bij het begin optimaal beschermd. De lak neemt bijzonder weinig vocht op en laat het hout toch ademen, waardoor het risico bij winterse bouwwerken sterk gereduceerd wordt. In het algemeen blijven de houten bouwelementen langer in goede staat. Nu wordt dus een geheel nieuwe versie gelanceerd op basis van de nieuwste generatie functionele polymeren. Deze op water gebaseerde voor- en aflak kan op erg veel manieren ingezet worden, doordat hij zich leent voor alle gangbare verwerkingsmethodes: manueel of machinaal verspuiten, elektrostatisch spuiten of Dynflow, enz.

De nadruk bij de productie lag op veiligheid en snelheid. De lak is namelijk goed bestand tegen vergeling en verpoedering en dankzij zijn speciale bindmiddelcombinatie is hij erg duurzaam en bestand tegen zowel vervuiling als slechte weersomstandigheden. Bovendien versterkt DW-601 Aqua Stopp de isolerende werking in combinatie met andere producten uit de Induline-reeks.

Het product kenmerkt zich door zijn optimale vloeiing en sterk dekkende werking. Het beschikt eveneens over een hoge blokweerstand. Het benadrukt de natuurlijke look van het hout en geeft het een exclusieve meubelachtige haptiek. Het product is verkrijgbaar in de glansgraden mat, zijdemat en zijdeglans. De veiligheid voor de gezondheid is gecertificeerd volgens EN71-3.