Onderwerp: Bouwbescherming

Vlaanderen zet in op energetisch bouwen en renoveren

dinsdag, 02.11.2021

Waarom iQ-Therm noodzakelijk is

De stijgende huizenprijzen maken het voor veel mensen moeilijk om hun eerste woning te kopen. Daarom heeft de Vlaamse Regering zopas een nieuwe reeks maatregelen aangekondigd, waaronder een verlaging van het registratierecht, om dit ruimschoots te compenseren. Vanaf 1 januari 2022 betaalt u slechts 1 procent in plaats van 5 procent registratierecht voor ingrijpende energierenovaties. Dit kadert ook in een algemene doelstelling om Vlaanderen tegen 2050 bijna energieneutraal te maken.

Duurzaam investeren, is verstandig investeren

Wie kiest voor een ingrijpende energetische renovatie, waarbij 75% van de bestaande muren geïsoleerd wordt en de verwarmingsinstallatie vervangen wordt, komt voor 5 jaar in aanmerking voor een vermindering of vrijstelling van de onroerende voorheffing, afhankelijk van het E-peil van de woning. Een lager tarief voor energierenovaties is daarnaast niet het enige financiële voordeel. Wie zijn woning goed isoleert, betaalt ook beduidend minder aan verwarmings- en energiekosten. De logica zelve, maar nog te veel Vlaamse gezinnen zijn zich niet bewust van deze voordelen.

Intelligente binnenisolatie met iQ-Therm

Met iQ-Therm heeft Remmers een multifunctioneel isolatiesysteem dat de voordelen van een capillair-actieve oplossing, thermische isolatie en vochtregulator in één systeem combineert. Bij het iQ-Therm systeem komen geen allergenen of stoffen vrij die schadelijk zijn voor de gezondheid. De isolatieplaten zijn zeer emissiearm en vormen geen voedingsbodem voor schimmels. Het materiaal is recycleerbaar, reukloos en fysiologisch onschadelijk. Wie renoveert met iQ-Therm van Remmers, bespaart tot 50% aan meerkosten in vergelijking met bestaande klassieke systemen.