©

AFAS Experience Center, Leusden

AFAS Experience Center, Leusden

In 2020 presenteerde AFAS Software het nieuw gebouwde AFAS Experience Center in Leusden, Nederland. Naast een kantoorruimte, sportfaciliteiten en een restaurant, herbergt het centrum ook een theaterzaal en een eigen ondergrondse parkeergarage.

Projecteigenschappen
Bouwproject:
Vloercoating
Objecttype:
Parkeergarages
Korte beschrijving:
De vloer werd zo geconstrueerd dat de typische piepgeluiden van autobanden konden worden geneutraliseerd. Om de vloer zo veerkrachtig mogelijk te maken, werden twee producten gebruikt als primer voordat de toplaag werd aangebracht. De gebruikte producten vielen op door hun hoge mechanische belastbaarheid, goede hechting en antislipoppervlak - ideaal voor gebruik in de ondergrondse parkeergarage.
Adres:
3833 AV Leuden
Datum / Voltooiing:
2020
Bezoek mogelijk?
Ja

Gebruikte producten en systemen

Download

Referentie als PDF downloaden

  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
Alles tonen

Overige referenties

Tijdens de bouwwerkzaamheden werden in de kelder onder de brouwerij delen van een oude metselwerkmuur ontdekt, die ooit deel uitmaakte van een kloostercomplex. Opdrachtgever en ontwerpers besloten samen om het goed bewaarde en door en door decoratieve metselwerk in het bestaande bouwconcept te integreren en zo te behouden. Daartoe moest het metselwerk in het plintbereik worden afgedicht en tegen opstijgend vocht worden beschermd.
Verder lezen

DCM, Grobbendonk

Grobbendonk

In het nieuwe DCM-hoofdkantoor in Grobbendonk werd een grote hoeveelheid hout gebruikt. De houten oppervlakken moesten in de binnenhuisarchitectuur van het gebouw worden geïntegreerd en tegen slijtage worden beschermd. Daarom werden bij de verwerking lakken met natuurlijk effect gebruikt, die de natuurlijke uitstraling van het hout behouden en tegelijkertijd een hoge krasvastheid hebben.
Verder lezen
De voorgevel van het museum vertoonde tekenen van zware vervuiling. Emissies van het wegverkeer en de industrie leidden ook tot de opslag van zware metalen zoals lood en nikkel. Deze moesten worden verwijderd zonder de gevel te beschadigen, b.v. door waterdruk, en zonder dat de emissies vrijkwamen. Het product Clean Galena drong door tot de diepste poriën van natuurstenen ornamenten en gevels. Vervolgens werd op de nodige plaatsen een speciaal verstevigingsmiddel gebruikt voor de versteviging van de stenen.
Verder lezen