©

Gaubius kantoorcomplex, Leiden

Gaubius kantoorcomplex, Leiden

Leiden Netherlands Trappenbouw Houten trappen Nederland Leiden

Het moderne, representatieve acht verdiepingen tellende kantoorgebouw heeft een totale oppervlakte van ca. 7.841 m². Het huisvest onder meer het bedrijf TNO, de Leidse Kamer van Koophandel en diverse winkels, restaurants, hotels en banken. Het gebouw werd in 1990 gebouwd en na bijna 25 jaar was er behoefte aan renovatie en vernieuwing.

TNO heeft opdracht gegeven voor de herinrichting van het centrale trappenhuis en de trappenhuizen in haar eigen kantoren.

Projecteigenschappen
Bouwproject:
Houtbescherming - woonruimtes / binnenafwerking
Objecttype:
Kantoorgebouwen
Korte beschrijving:
De inrichting van de kantoor- en administratiekamers moet gestalte geven aan het idee van vooruitgang. De geaccentueerde kleuren van de trappen waren allesbepalend voor de sfeer.
Adres:
2316 ZL Leiden
Datum / Voltooiing:
2015
Bezoek mogelijk?
Nee

  • ©
  • ©
  • ©
Alles tonen

Overige referenties

Tijdens de bouwwerkzaamheden werden in de kelder onder de brouwerij delen van een oude metselwerkmuur ontdekt, die ooit deel uitmaakte van een kloostercomplex. Opdrachtgever en ontwerpers besloten samen om het goed bewaarde en door en door decoratieve metselwerk in het bestaande bouwconcept te integreren en zo te behouden. Daartoe moest het metselwerk in het plintbereik worden afgedicht en tegen opstijgend vocht worden beschermd.
Verder lezen

DCM, Grobbendonk

Grobbendonk

In het nieuwe DCM-hoofdkantoor in Grobbendonk werd een grote hoeveelheid hout gebruikt. De houten oppervlakken moesten in de binnenhuisarchitectuur van het gebouw worden geïntegreerd en tegen slijtage worden beschermd. Daarom werden bij de verwerking lakken met natuurlijk effect gebruikt, die de natuurlijke uitstraling van het hout behouden en tegelijkertijd een hoge krasvastheid hebben.
Verder lezen
De voorgevel van het museum vertoonde tekenen van zware vervuiling. Emissies van het wegverkeer en de industrie leidden ook tot de opslag van zware metalen zoals lood en nikkel. Deze moesten worden verwijderd zonder de gevel te beschadigen, b.v. door waterdruk, en zonder dat de emissies vrijkwamen. Het product Clean Galena drong door tot de diepste poriën van natuurstenen ornamenten en gevels. Vervolgens werd op de nodige plaatsen een speciaal verstevigingsmiddel gebruikt voor de versteviging van de stenen.
Verder lezen