©

Leidsche Rijn Centrum, Utrecht

Leidsche Rijn Centrum, Utrecht

Utrecht Netherlands Utrecht Leidsche Rijn Nederland Bouwafdichting MB 2K Kiesol

Tussen de A2 en de Grauwaart ligt de wijk Leidsche Rijn in de gemeente Utrecht in Nederland. In een mediterrane sfeer met boulevards en promenades wordt Leidsche Rijn Centrum het hart van de wijk. Leuke winkels, een foodmarket, gezellige pleinen met terrassen, cafés en restaurants en culturele voorzieningen liggen om de hoek.

Projecteigenschappen
Bouwproject:
Waterdicht maken van gebouwen - nieuwbouw met grondcontact
Objecttype:
Detailhandel / verkoopruimtes
Kantoorgebouwen
Appartementsgebouwen
Korte beschrijving:
De nieuwe gebouwen van Leidsche Rijn Centrum moesten worden afgedicht tegen het binnendringen van vocht. Grote oppervlakten moesten in korte tijd worden afgewerkt. Per dag werden op de bouwplaats 50-60 eenheden MB 2K verwerkt. Aan het einde van de werkzaamheden waren ca. 5 km felsnaden, 1,5 km gietnaden en ca. 4.000 conusvoegen behandeld.
Adres:
3541 DA Utrecht
Datum / Voltooiing:
2016
Bezoek mogelijk?
Nee

Gebruikte producten en systemen

Download

Referentie als PDF downloaden

  • ©
  • ©
Alles tonen

Overige referenties

Tijdens de bouwwerkzaamheden werden in de kelder onder de brouwerij delen van een oude metselwerkmuur ontdekt, die ooit deel uitmaakte van een kloostercomplex. Opdrachtgever en ontwerpers besloten samen om het goed bewaarde en door en door decoratieve metselwerk in het bestaande bouwconcept te integreren en zo te behouden. Daartoe moest het metselwerk in het plintbereik worden afgedicht en tegen opstijgend vocht worden beschermd.
Verder lezen

DCM, Grobbendonk

Grobbendonk

In het nieuwe DCM-hoofdkantoor in Grobbendonk werd een grote hoeveelheid hout gebruikt. De houten oppervlakken moesten in de binnenhuisarchitectuur van het gebouw worden geïntegreerd en tegen slijtage worden beschermd. Daarom werden bij de verwerking lakken met natuurlijk effect gebruikt, die de natuurlijke uitstraling van het hout behouden en tegelijkertijd een hoge krasvastheid hebben.
Verder lezen
De voorgevel van het museum vertoonde tekenen van zware vervuiling. Emissies van het wegverkeer en de industrie leidden ook tot de opslag van zware metalen zoals lood en nikkel. Deze moesten worden verwijderd zonder de gevel te beschadigen, b.v. door waterdruk, en zonder dat de emissies vrijkwamen. Het product Clean Galena drong door tot de diepste poriën van natuurstenen ornamenten en gevels. Vervolgens werd op de nodige plaatsen een speciaal verstevigingsmiddel gebruikt voor de versteviging van de stenen.
Verder lezen