©
Onderwerp: Houtbescherming

Induline LW-722 [eco]

maandag, 17.12.2018

Duurzame bescherming voor hout-alu ramen

Met Induline LW-722 [eco] introduceren we de eerste grondstofbesparende coating voor hout-alu ramen. Het coatingmateriaal geeft hout-alu ramen een huiselijke uitstraling. Terwijl het materiaal hout binnenin een gezellige sfeer creëert, beschermt de alu buitenzijde tegen externe weersinvloeden.

Induline LW-722 [eco] kan eenvoudig worden verwerkt in enkelvoudige en meerlaagse processen en maakt de ramen praktisch onderhoudsvrij. De transparante coating op waterbasis heeft een goede vloei en is bovendien UV- en kleurecht. LW-722 [eco] vermindert aanvuring en vergeling van het hout.

Wij zijn trots op de uitstekende milieueigenschappen en hebben reeds een aanvraag ingediend voor certificering volgens RAL UZ 12a "Blauwe Engel". Zo kan Induline LW-722 [eco] ook worden gebruikt in de context van duurzaam bouwen (bijv. DGnB). Als onderdeel van ons ecologisch [eco] assortiment is dit coatingmateriaal gebaseerd op biomassabindmiddel. Dit betekent dat we direct aan het begin van de waardeketen beginnen, omdat fossiele grondstoffen zoals ruwe olie volledig worden vervangen door hernieuwbare grondstoffen voor de productie en de uitstoot van broeikasgassen wordt verminderd.