©

Penitentiaire Instelling, Amerswiel

Penitentiaire Instelling, Amerswiel

Amerswiel Netherlands Penitentiaire instelling Kunstharsvloeren Epoxy gietvloer Gevangenis

De Penitentiaire Inrichting (PI) maakt deel uit van een groter complex in Nederland.

Projecteigenschappen
Bouwproject:
Vloercoating - Industriële systemen
Objecttype:
Overige openbare gebouwen
Korte beschrijving:
De bestaande epoxy gietvloer in het verkeersgedeelte van de gevangenis vertoonde tekenen van slijtage, zoals scheuren en slijtage. De scheuren werden gerepareerd met een epoxyvuller, diamant geschuurd, de vloer aangebracht met Epoxy Flex PG en geschilderd met Pur Aqua Color Top M mat gepigmenteerd. De vloer is zowel mechanisch als chemisch bestendig.
Adres:
1704 SV Amerswiel
Datum / Voltooiing:
2020
Bezoek mogelijk?
Nee

Gebruikte producten en systemen

Download

Referentie als PDF downloaden

  • ©
  • ©
  • ©
Alles tonen

Overige referenties

Tijdens de bouwwerkzaamheden werden in de kelder onder de brouwerij delen van een oude metselwerkmuur ontdekt, die ooit deel uitmaakte van een kloostercomplex. Opdrachtgever en ontwerpers besloten samen om het goed bewaarde en door en door decoratieve metselwerk in het bestaande bouwconcept te integreren en zo te behouden. Daartoe moest het metselwerk in het plintbereik worden afgedicht en tegen opstijgend vocht worden beschermd.
Verder lezen

DCM, Grobbendonk

Grobbendonk

In het nieuwe DCM-hoofdkantoor in Grobbendonk werd een grote hoeveelheid hout gebruikt. De houten oppervlakken moesten in de binnenhuisarchitectuur van het gebouw worden geïntegreerd en tegen slijtage worden beschermd. Daarom werden bij de verwerking lakken met natuurlijk effect gebruikt, die de natuurlijke uitstraling van het hout behouden en tegelijkertijd een hoge krasvastheid hebben.
Verder lezen
De voorgevel van het museum vertoonde tekenen van zware vervuiling. Emissies van het wegverkeer en de industrie leidden ook tot de opslag van zware metalen zoals lood en nikkel. Deze moesten worden verwijderd zonder de gevel te beschadigen, b.v. door waterdruk, en zonder dat de emissies vrijkwamen. Het product Clean Galena drong door tot de diepste poriën van natuurstenen ornamenten en gevels. Vervolgens werd op de nodige plaatsen een speciaal verstevigingsmiddel gebruikt voor de versteviging van de stenen.
Verder lezen