Watergedragen lakken beschermen hout, mens en milieu

Onze voordelen in één oogopslag:

  • Breed toepassingsgebied volgens Decopaint-richtlijn
  • Bijzonder eenvoudig en zuinig in gebruik

  • Beschermt gezondheid en milieu op een actieve manier
  • Internationaal al miljoenen keren zijn waarde bewezen

Klanten willen tegenwoordig waterlakken

Kwaliteit en duurzaamheid zijn ook bij vakwerk niet meer los van elkaar te zien. Dat blijkt niet in de laatste plaats uit het feit dat veel klanten tegenwoordig geen solventgedragen lakken meer in huis willen halen en in plaats daarvan bewust voor watergedragen systemen kiezen. Die trend zal in de toekomst nog aan belang winnen en ook voorschriften zoals de Decopaint-richtlijn wijzen duidelijk in deze richting.

De watergedragen lakken van Remmers verleggen de grenzen op het vlak van kwaliteit en duurzaamheid – niet alleen bij de hoogwaardige afwerking van meubelen, maar ook overal in het interieur en aan de buitenkant van een woning. Denk maar aan houten (vloer)bekledingen, trappen, vensters en deuren. Hier tonen we u wat deze systemen allemaal kunnen en hoe u hiervan kunt profiteren, elke dag opnieuw.

Bescherm uw medewerkers en het milieu

Watergedragen systemen bieden vele troeven. Wist u bijvoorbeeld dat u hiermee kunt besparen op uw brandverzekering wegens het lagere brandgevaar?

Er gelden ook geen beperkingen bij de opslag van deze producten. Veel van onze krachtige watergedragen lakken zijn 1K-producten en hoeven dus niet met verharders te worden gecombineerd. Hierdoor geldt ook geen opleidingsplicht voor het personeel, wat wel het geval is bij het gebruik van isocyanaatproducten. Bij waterlakken hoeft u zich ook geen zorgen te maken over explosiebeveiliging.

Maar het allergrootste voordeel van watergedragen lakken is dat de emissie van vluchtige organische componenten (VOC’s) hierdoor tot een minimum wordt beperkt. En dat is zowel voor uw personeel als voor het milieu een goede zaak!

©

Kwaliteit die u ziet, maar niet ruikt

Onze watergedragen lakken zijn overeenkomstig de Decopaint-richtlijn geschikt voor alle meubelen en vast gemonteerde componenten in de interieurinrichting, zoals deuren, trappen, bekledingen, inbouwmeubelen en vloeren. Bovendien zijn deze producten geschikt voor speciale toepassingen zoals interieurs van schepen, verven van glas of gebruik in openbare gebouwen.

De kwaliteit van de lakken overtuigt, zonder compromissen.

Hecht u veel belang aan design? Onze waterlakken zijn de perfecte keuze – ook bij volle hoogglansopbouw of trendy ruwhouteffecten.

▪ Lichtbestendige lakken – geen vergeling

▪ ‘Look and feel’ vergelijkbaar met die van solventgedragen lakken

▪ Geen vergroening op eikenhout (bij geselecteerde kwaliteiten)

▪ Hoge weerstand tegen mechanische belasting en chemische inwerking

▪ Langdurige alledaagse bruikbaarheid en lange onderhoudsintervallen

▪ En: geen klachten wegens geurhinder

Perfect geschikt voor verfwerkzaamheden ter plaatse

In vakwerkbedrijven die meubels, vensters, deuren en andere elementen van hout zelf maken en afwerken, zijn de watergedragen lakken van Remmers nauwelijks nog weg te denken. Maar ook ter plaatse bij de klanten bieden deze producten een echte meerwaarde. Want toepassingen die tot nog toe alleen met solventgedragen lakken mogelijk waren, kunnen nu probleemloos met de watergedragen lakken van Remmers worden uitgevoerd. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatieprojecten, zowel binnen (bv. voor het verven van trappen, panelen en lijsten of het sealen van parketvloeren) als buiten (bv. vensters, voordeuren, houten gevels, carports, tuinhuizen enz.).

©

En u bespaart nog geld ook!

Watergedragen lakken van Remmers zijn zeer gemakkelijk aan te brengen en bovendien bijzonder zuinig. Goed voor het dagelijks werk en goed voor uw balans op het einde van het boekjaar.

▪ Gebruiksklare producten – geen verhardingscomponenten

▪ Geen resten ten gevolge van beperkte potlife

▪ Hoogvast = laag verbruik

▪ Korte droogtijden met zeer goede schuurbaarheid

▪ Hoog dekkend vermogen

▪ Uitstekende isolerende eigenschappen dankzij 1K-isolerende vulmiddelen

▪ Lak verdunnen en gereedschappen reinigen met water

Producten voor schrijnwerkers

Producten voor schilders en houtbewerkers

Producten voor de vakhandel

©