©

Afdichting bestaande en oude gebouwen

Doelgerichte systeemoplossingen voor curatieve bouwafdichting

De effectiviteit en duurzaamheid van een afdichting zijn afhankelijk van verschillende factoren. Eén van de belangrijkste factoren is de keuze van het meest geschikte afdichtingssysteem, afhankelijk van de soort van waterbelasting. De juiste indeling van de belasting maakt een duurzame en effectieve afdichting mogelijk.

Een sokkel of spatplint glad, met of zonder isolatie, met stuclaag of gewoon metselwerk is één van de zwaarst belaste bouwdelen van een gebouw. Hieronder valt optrekkend vocht en met zout belast spatwater, maar ook mechanische invloeden. Vooral wanneer er geen afdichting is of wanneer die beschadigd is, kan ernstige schade ontstaan.

Wanneer de beschadigde kelderwand niet bereikbaar is door de bouw erboven of ernaast dan is een curatieve binnenafdichting een goed alternatief. Met behulp van optimaal op elkaar afgestemde productsystemen kan op die manier zelfs een woonruimte van hoge kwaliteit worden gecreëerd.

De laatste tientallen jaren hebben horizontale afdichtingen door middel van injectie zich bewezen. Het is een efficiënte, schone techniek en bovendien gunstig in prijs. De nieuwste ontwikkeling op dit gebied is de revolutionaire crèmetechnologie.

Het hoofddoel van saneerpleisters conform WTA is het opnemen van zouten en zorgen voor een droog, zoutvrij oppervlak. Remmers saneerputz-systemen voldoen volledig aan alle voorwaarden van WTA-merkblad 2-9-05/D "Restauratiepleistersystemen".

Door gebruik te maken van injectie kunnen ook moeilijk te bereiken plaatsen betrouwbaar en duurzaam worden afgedicht. Ongeacht of de kelder opgetrokken is uit metselwerk of beton, Remmers heeft altijd een geschikte oplossing.

©

Doelgerichte, deskundige analyse

Een deskundige analyse is de basis voor elke duurzame en economisch verantwoorde sanering. Om een geschikt saneringsplan uit te werken, moeten zowel de oorzaak als omvang van de schade worden vastgesteld, met gekalibreerde meetapparatuur gemeten, geregistreerd en gedocumenteerd zijn. De focus ligt voornamelijk op schadelijke zouten en de aanwezigheid van vocht in het bouwmateriaal alsmede bouwfysische randvoorwaarden.

Meer informatie

Afdichting bestaande en oude gebouwen

35 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 181001

Oplosmiddelvrij, verstevigend verkiezelingsconcentraat 1K

Art.nr. 300801

Speciale grondering

Art.nr. 301408

Multifunctionele afdichtingscoating Combineert de eigenschappen van flexibele scheuroverbruggende minerale afdichtingsmortel en bitumeuze deklagen

Art.nr. 2088830

Hoogwaardige, scheuroverbruggende, kunststofgemodificeerde, bitumenafdichting met polystyreen, 2K

Art.nr. 507101

Hoogwaardige, met fleece gecoate premium afdichtingstape op basis van NBR-rubber

Art.nr. 500301

Zelfklevende butyl afdichtingsband met vliescoating

Art.nr. 082301

Zwaar te belasten, drielaagse beschermingsmat met ontkoppelingsfunctie

Art.nr. 043025

Starre minerale afdichtingsmortel met een hoge sulfaatbestendigheid

Art.nr. 042925

Snel afbindende, slurry- en spachtelbare afdichtingsmortel met hoge sulfaatbestendigheid

Art.nr. 042625

Afdichtingsmortel met een hoge sulfaatweerstand

Art.nr. 181310

Waterverdunbare siloxaanconcentraat

Art.nr. 687323

Acrylaatgel