Reiniging

Want vuil is geen bescherming

Een laag vuil is op basis van de grote innerlijke oppervlakte een goed absorberende laag voor vocht en schadelijke stoffen. Deze reageren meestal op de onderkant van de korst en zijn de oorzaak van schade aan het gebouw, zelfs wanneer dat aanvankelijk onzichtbaar onder de korst verborgen is.

Er zijn dus de volgende technische en esthetische redenen voor een reiniging:

  • Elimineren van risicofactoren zoals zoutopname en vertraging van de drogingsproces
  • Voorbereiding van de ondergrond voor verdere reparatie- en beschermende maatregelen door het herstellen van de capillaire zuiging
  • Verwijderen van optisch storende vervuilingen

De werking van zure reinigers komt in principe altijd op hetzelfde neer: de zuurcomponent dringt door de vuilkost heen of komt achter de korst en zorgt ervoor dat die oplost. De tenside zorgt ervoor dat het oppervlak bevochtigd kan worden, het vuil ingekapseld en kan worden afgewassen. Remmers BFA werkt anders en eenvoudig in gebruik. Het dient voor het verwijderen van alle soorten biologische vervuiling en als preventieve bescherming tegen nieuwe bacteriële kolonisatie.

De Remmers rotec-wervelstraaltechniek is een consequente verdere ontwikkeling van de zogenaamde "Jos"-systeem: de efficiëntie van de reiniging is hetzelfde gebleven, maar slijtage van de nozzle is aanzienlijk verminderd.

De laatste jaren is de aandacht voor emissies die kunnen ontstaan bij het reinigen van oude gebouwen terecht aanzienlijk toegenomen. De vraag of zware metalen, in welke vorm dan ook, door reiniging in het milieu kunnen vrijkomen is van bijzonder belang. Een goede methode om milieugevaarlijke stoffen direct onder het reinigingsproces te binden is het gebruik van peel-off pasta's.

Reiniging

10 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 0675

Zure reiniger

Art.nr. 0672

Zure reiniger

Art.nr. 0671

Tensideoplossing voor het losweken van roet, stof, olie en vettige afzettingen en vuilkorsten.

Art.nr. 0666

Reinigingspasta voor het verwijderen van vele soorten vervuiling

Art.nr. 1368

Afbijt & graffitiverwijderaar

Art.nr. 222020

Oplosmiddelvrije, filmvormende 'peel-off' pasta voor het verwijderen van stof, roet en andere vervuilingen zonder water.

Art.nr. 222030

Eén-componentige, oplosmiddelvrije, filmvormende 'Peel-Off' reinigingspasta voor het verwijderen van vuil en stof.

Art.nr. 0661

Reinigingspasta voor een emissievrije reiniging van natuursteen oppervlakken

Art.nr. 0662

Reiniger voor emissievrije reiniging van minerale oppervlakken

Art.nr. 222035

Gebruiksklaar verfafbijtmiddel in pastavorm voor het verwijderen van verflagen, lijmresten en bepaalde kunststoffen