©

Nieuwbouw

Gevels - even divers en individueel als gezichten

Kalkuitlogingen komen de laatste jaren bij nieuwe baksteengevels steeds vaker voor. Dit is te terug te leiden naar een overmatige vochtopname van het metselwerk gedurende de bouwfase en aan het feit dat bouwen seizoensgebonden is, waardoor het metselwerk na het voegen niet altijd voldoende tijd heeft om goed te drogen waardoor het kalkaandeel in de mortel niet kan afbinden.

Het voegaandeel van een bakstenen gevel kan tot 20% bedragen. De vorm en kleur van de voegen bepalen dus in grote mate het uitzicht van de gevel. Bovendien hebben de voegen in een bouwwerk een technische functie.

Door een hydrofoberende impregnering wordt de capillaire wateropname van een gevel door beregening en spatwater aanzienlijk verminderd. Dit betekent dat een hydrofoberende behandeling dus een zinvolle preventieve en aanvullende maatregel is.

Nieuwbouw

11 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 071101

Waterafstotende impregnering op basis van silaan

Art.nr. 060201

Kleurloze, hydrofoberende, oplosmiddelhoudende impregnering op basis van silaan/siloxaan

Art.nr. 060405

Kleurloze, hydrofoberende impregnering op basis van silaan/siloxaan, speciaal voor oplosmiddelgevoelige bouwmaterialen en aansluitingen

Art.nr. 102725

Kalk-cement voegmortel voor nieuwbouw

Art.nr. 102225

Tras-kalk-cement voegmortel

Art.nr. 062330

Waterafstotende impregnering op basis van silaan-/siloxaan, watergedragen, in emulsievorm

Art.nr. 066030

siliconenvrije, hydrofoberende impregnering

Art.nr. 070705

Waterafstotende impregnering in crèmevorm

Art.nr. 22380020

2-componentige organische dispersie voor de decoratieve bekleding van gevelelementen met de kleur en de structuur van natuursteen

Art.nr. 22391320

Kaleimortel op basis van natuurlijke hydraulische kalk en minerale toeslagstoffen. Kaleimortel Wit kan worden ingekleurd door toevoeging van maximum 400 gr alkalibestendig kleurpigment te mengen in het aanmaakwater.

Art.nr. 22391520

Kaleimortel op basis van natuurlijke hydraulische kalk en minerale toeslagstoffen