©

Oude en bestaande gebouwen

Baksteengevels weer als nieuw – waardebehoud in een systeem

Baksteen is één van de oudste bouwmaterialen sinds mensenheugenis. Een baksteengevel bestaat echter niet alleen uit bakstenen, maar ook uit voegen. Een hoge vochtopname van één van beide materialen of van allebei is meestal het begin van de schade. Het Remmers beschermingssysteem voor een langdurige bescherming tegen vochtindringing en staat garant voor een optimale duurzaamheid.

De pleistergevel is één van de meest gekozen varianten voor een gevel. De reden daarvoor is onder meer de veelzijdigheid in vorm en kleur. Traditionele stucmortels voor de gevel worden vaak op basis van cement en kalk geproduceerd. Daarnaast zijn er warmte-isolatiepleisters die zijn samengesteld uit een warmte-isolerende basislaag en een waterwerende sierpleister. Ze worden toegepast op massieve muren met een gemiddelde dikte en koppelen een goede isolatie aan specifieke bouwfysische eigenschappen.

In tegenstelling tot baksteen of moderne bouwmaterialen is bij een natuursteen niet alleen de vorm, kleur en structuur van de stenen verschillend, maar ook hun fysische en chemische eigenschappen verschillen heel sterk. Het onderhoud van het originele materiaal en een nauwkeurige afstemming van nieuwe reparatiemiddelen zijn daarom bijzonder belangrijk om het materiaal op lange termijn te behouden. Wereldwijd worden Remmers steenverstevigers voor het behoud en de bescherming van waardevolle cultuurhistorische monumentale gebouwen.

Oude en bestaande gebouwen

58 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 022001

Verbetering van de mortel op basis van een waterige polymeerdispersie

Art.nr. 040030

Voorspuitmortel conform WTA

Art.nr. 040120

Zoutbufferende poriën-grondpleister voor renovatie van vocht- en zoutbelast metselwerk conform WTA

Art.nr. 040825

Minerale fijne pleister

Art.nr. 067505

Zure reiniger

Art.nr. 067201

Zure reiniger

Art.nr. 067105

Tensideoplossing voor het losweken van roet, stof, olie en vettige afzettingen en vuilkorsten.

Art.nr. 066601

Reinigingspasta voor het verwijderen van vele soorten vervuiling

Art.nr. 136801

Afbijt & graffitiverwijderaar

Art.nr. 067305

Bactericide, fungicide en algicide reinigings- en gronderingsproduct om groene aanslag op bouwmaterialen te verwijderen en te voorkomen

Art.nr. 643805

Diepgrondering met een hydrofoberende en verstevigende werking

Art.nr. 072505

Watergedragen diepgrondering met verstevigende en hydrofoberende werking