Reiniging

Want vuil is geen bescherming

Een laag vuil is op basis van de grote innerlijke oppervlakte een goed absorberende laag voor vocht en schadelijke stoffen. Deze reageren meestal op de onderkant van de korst en zijn de oorzaak van schade aan het gebouw, zelfs wanneer dat aanvankelijk onzichtbaar onder de korst verborgen is.

Er zijn dus de volgende technische en esthetische redenen voor een reiniging:

  • Elimineren van risicofactoren zoals zoutopname en vertraging van de drogingsproces
  • Voorbereiding van de ondergrond voor verdere reparatie- en beschermende maatregelen door het herstellen van de capillaire zuiging
  • Verwijderen van optisch storende vervuilingen

De werking van zure reinigers komt in principe altijd op hetzelfde neer: de zuurcomponent dringt door de vuilkost heen of komt achter de korst en zorgt ervoor dat die oplost. De tenside zorgt ervoor dat het oppervlak bevochtigd kan worden, het vuil ingekapseld en kan worden afgewassen. Remmers BFA werkt anders en eenvoudig in gebruik. Het dient voor het verwijderen van alle soorten biologische vervuiling en als preventieve bescherming tegen nieuwe bacteriële kolonisatie.

De Remmers rotec-wervelstraaltechniek is een consequente verdere ontwikkeling van de zogenaamde "Jos"-systeem: de efficiëntie van de reiniging is hetzelfde gebleven, maar slijtage van de nozzle is aanzienlijk verminderd.

De laatste jaren is de aandacht voor emissies die kunnen ontstaan bij het reinigen van oude gebouwen terecht aanzienlijk toegenomen. De vraag of zware metalen, in welke vorm dan ook, door reiniging in het milieu kunnen vrijkomen is van bijzonder belang. Een goede methode om milieugevaarlijke stoffen direct onder het reinigingsproces te binden is het gebruik van peel-off pasta's.

Reiniging

10 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 067505

Zure reiniger

Art.nr. 067201

Zure reiniger

Art.nr. 067105

Tensideoplossing voor het losweken van roet, stof, olie en vettige afzettingen en vuilkorsten.

Art.nr. 066601

Reinigingspasta voor het verwijderen van vele soorten vervuiling

Art.nr. 136801

Afbijt & graffitiverwijderaar

Art.nr. 22202083

Oplosmiddelvrije, filmvormende 'peel-off' pasta voor het verwijderen van stof, roet en andere vervuilingen zonder water.

Art.nr. 22203083

Eén-componentige, oplosmiddelvrije, filmvormende 'Peel-Off' reinigingspasta voor het verwijderen van vuil en stof.

Art.nr. 066101

Reinigingspasta voor een emissievrije reiniging van minerale oppervlakken

Art.nr. 066201

Reiniger voor emissievrije reiniging van minerale oppervlakken

Art.nr. 496901

Apparatuur voor niet-destructief onderzoek naar loodverontreiniging van gevels