©

Peel-off pasta voor buitengevels

Clean Galena

Dit zijn reinigingsmiddelen in de vorm van een pasta die naast een dragermateriaal ook actieve reinigingsstoffen bevat. Bij het aanbrengen lost de pasta onzuiverheden in de ondergrond op doordat het vuil samen met het oplosmiddel verbindt met de kompressen. Bij het einde van het reinigingsproces is het kompres bijna volledig opgedroogd. Deze pasta’s kunnen in combinatie met verschillende actieve stoffen gebruikt worden, bijv. voor het verwijderen van teer, roestvlekken, gipskorsten, vetresten, residuen van zware metalen, enz.

©

Voordelen van peel-off pasta's:

  • Weinig vocht op de bouwstructuur
  • Geen stof
  • Geen uitstoot van schadelijke stoffen
  • Schadelijke stoffen verbinden met het kompres en zijn dus gemakkelijk te verwijderen

Clean Galena – Peeling voor de reiniging van buitengevels

Clean Galena is een voorbeeld van een emissievrij reinigingskompres. Het bevat geen ammoniumcarbonaat of EDTA. De actieve stoffen van Clean Galena bestaan uit verschillende bio-afbreekbare complexvormers die ook in de voedingsindustrie worden gebruikt (stoffen die met verschillende metaalionen kunnen verbinden, zoals ijzer, koper, lood en andere zware metaalionen). Ze worden op een efficiënte manier gecombineerd, waardoor het reinigingseffect van elk afzonderlijk ingrediënt nog extra versterkt wordt. Het dragermateriaal is bentoniet, een gelaagde silicaat die verbindt met verschillende opgeloste stoffen en colloïden door middel van absorptie en elektrochemische processen. Het regelt bovendien het vochttransport tijdens het reinigingsproces met behulp van een kleine hoeveelheid cellulose. Na een dag – of iets langer bij erg lage temperaturen en hoge vochtigheid– droogt het kompres uit en komt het los van de ondergrond.Het opgedroogde materiaal wordt vervolgens verwijderd en opgeruimd volgens de plaatselijke wettelijke bepalingen. Enkel het vuil dat van de gevel verwijderd wordt, is daarbij van belang, niet het kompresmateriaal zelf.

Verschillende labotests hebben daarenboven bewezen dat Clean Galena een uitermate geschikt reinigingsmiddel is, niet alleen voor natuursteen, maar ook voor vervuilde baksteen.

Clean Galena

Meer informatie over emissievrije reiniging van buitengevels, vindt u in onze brochure.

Peel-off pasta voor historische façades

3 producten gevonden
 

Weergave:

Art.nr. 066101

Reinigingspasta voor een emissievrije reiniging van minerale oppervlakken

Art.nr. 066201

Reiniger voor emissievrije reiniging van minerale oppervlakken

Art.nr. 496901

Apparatuur voor niet-destructief onderzoek naar loodverontreiniging van gevels