©

Kasteel de Haar, Utrecht

Kasteel de Haar, Utrecht

Kasteel de Haar is een kasteelcomplex in Haarzuilens, bij Utrecht in Nederland. Het bouwwerk werd in 1892 gebouwd en is nu een populaire bestemming voor toeristen en bruiloftsfeesten.

Projecteigenschappen
Bouwproject:
Gevelrestauratie Gevelrestauratie / natuursteen
Objecttype:
Monumentale / historisch waardevolle gebouwen
Kastelen / burchten
Korte beschrijving:
Er werd opdracht gegeven tot restauratie van het interieur van het kasteelcomplex, waarbij naast het metselwerk ook ornamenten, zoals beelden, werden gerestaureerd. Dit laatste werd behandeld met Arte Mundit. Door deze behandeling wordt het vuil gereinigd en kan het gemakkelijk worden verwijderd als onderdeel van de opgedroogde massa die ontstaat, zonder het behandelde object in gevaar te brengen. Daarnaast is in dit project Color LA toegepast, waardoor het interieur van Kasteel De Haar door de geringe neiging tot vervuilen ook op de lange termijn aan een hoge visuele standaard zal voldoen.
Verwerker:
Hoogstraten Schildersbedrijf BV
Adres:
3455 RR Utrecht
Datum / Voltooiing:
2011
Bezoek mogelijk?
Ja

Gebruikte producten en systemen

Download

Referentie als PDF downloaden

  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
Alles tonen

Overige referenties

Tijdens de bouwwerkzaamheden werden in de kelder onder de brouwerij delen van een oude metselwerkmuur ontdekt, die ooit deel uitmaakte van een kloostercomplex. Opdrachtgever en ontwerpers besloten samen om het goed bewaarde en door en door decoratieve metselwerk in het bestaande bouwconcept te integreren en zo te behouden. Daartoe moest het metselwerk in het plintbereik worden afgedicht en tegen opstijgend vocht worden beschermd.
Verder lezen

DCM, Grobbendonk

Grobbendonk

In het nieuwe DCM-hoofdkantoor in Grobbendonk werd een grote hoeveelheid hout gebruikt. De houten oppervlakken moesten in de binnenhuisarchitectuur van het gebouw worden geïntegreerd en tegen slijtage worden beschermd. Daarom werden bij de verwerking lakken met natuurlijk effect gebruikt, die de natuurlijke uitstraling van het hout behouden en tegelijkertijd een hoge krasvastheid hebben.
Verder lezen
De voorgevel van het museum vertoonde tekenen van zware vervuiling. Emissies van het wegverkeer en de industrie leidden ook tot de opslag van zware metalen zoals lood en nikkel. Deze moesten worden verwijderd zonder de gevel te beschadigen, b.v. door waterdruk, en zonder dat de emissies vrijkwamen. Het product Clean Galena drong door tot de diepste poriën van natuurstenen ornamenten en gevels. Vervolgens werd op de nodige plaatsen een speciaal verstevigingsmiddel gebruikt voor de versteviging van de stenen.
Verder lezen